yoga pictures YogaPat

Lu Jong en Hatha Yoga in Zutphen en Almen

Over Lu Jong

Lu Jong is een aloude Tibetaanse methode uit de Tantrayana en Bön tradities. Het is een reeks bewegingen die ontwikkeld werd voor zelfheling. Deze oefeningen heffen blokkades op, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Op deze manier kunnen wij doeltreffend ziekte aanpakken, onze negatieve emoties transformeren en ons energie niveau verhogen.

Lu Jong is geworteld in de Tibetaanse Geneeskunde. Volgens deze visie is ziekte het resultaat van een onevenwicht in de elementen en de humeuren (vitale substanties) van ons lichaam. Lu Jong werkt met een combinatie van vorm en beweging en met ademhaling om op een zachte manier de lichaamskanalen te openen. Dit kan blokkades opheffen en energie opnieuw mobiliseren. De elementen en humeuren in het lichaam worden geharmoniseerd. Daardoor verbetert onze fysieke gezondheid, onze mentale helderheid en onze energetische kracht.

Lu Jong is geschikt voor elke leeftijd en bekwaamheid. We werken op een zachte manier met de wervelkolom, de beschermer van ons welzijn. Lu Jong ondersteunt onze helingprocessen. Het verhoogt ons lichaamsbewustzijn, onze innerlijke gevoeligheid en mentale focus, de basis van elk spiritueel pad. Hoewel Lu Jong erg eenvoudig is, kan het jouw leven veranderen.

Tulku Lobsang en Lu Jong.

Tulku Lobsang is een hoog gewaardeerde Boeddhistische meester en vermaarde dokter in de Tibetaanse Geneeskunde. Hij reist de wereld rond om de helende wijsheid van Tantrayana te delen, en de gezondheid en het geluk van allen te verhogen. In 1976 werd hij geboren in het Noordoosten van Tibet. Hij trad de lokale Boeddhistische klooserschool binnen op zesjarige leeftijd, en op zijn dertiende werd hij herkend als de achtste incarnatie van de Nyentse Lama. Reeds in die tijd waren mensen onder de indruk van zijn helende capaciteiten. Tulku Lobsang ontving een intense opleiding in de basispraktijken van het Boedhisme, Tibetaanse geneeskunde, astrologie, filosofie en Tantrayana.

Tulku Lobsang leert ons dat we het lichaam kunnen gebruiken als een voertuig voor de geest. Bewegingen zoals Lu Jong ondersteunen de helende processen van het lichaam terwijl ze tegelijkertijd onze geest en de negatieve emoties balanceren en kalmeren. Wanneer onze geest helder is, hebben wij toegang tot onze aangeboren wijsheid en kunnen wij leven met liefde en mededogen. Dit is het spirituele pad.

Tulku Lobsang heeft een grote connectie met de bewegingstradities van het Tibetaanse Boeddhisme. Na vele jaren studie bij meesters van alle belangrijke overdrachtslijnen verzamelde hij de bewegingen in een heldere praktijk. Daarna paste hij de bewegingen aan om tegemoet te komen aan de Westerse noden. Op deze manier creëerde hij een bevattelijk programma van bewegingen die balans brengen op fysiek, mentaal en energetisch vlak.

Tulku Lobsang hoopt dat de beoefening van Lu Jong ons laat kennis maken met ons Zelf, met ons potentieel voor geluk, helderheid en wijsheid. Via zijn leringen en zijn studenten wil Tulku Lobsang de oude Tibetaanse Tantrayana helingstraditie levendig houden. In het voordeel van allen.

"Moge het beoefenen van Lu Jong het lijden van alle mensen verminderen."

- Tulku Lobsang Rinpoche -

www.tulkulobsang.org

www.lujong.org

 

 

Tulku Lobsang

Tulku Lobsang